Asukkaan sivut

Kirjaudu Asukassivuille

Tee vika- tai häiriöilmoitus

 

 

Asukkaalle

 • Täältä löydät paljon tietoa asumiseen liittyen.
 • Mietityttääpä sinua vuokranmaksuasiat, vika- ja häiriöilmoituksen tekeminen, saunavuoron varaaminen tai asukastoiminta, löydät vastaukset täältä. Skrollaa alas ja löydä etsimäsi!
 • Vuokranmaksu

  Vuokra tulee maksaa vuokrasopimuksen mukaisesti kuukauden 5. päivään mennessä. Maksa vuokra saamasi maksuerittelyn mukaisesti ja käytä maksuerittelyssä mainittua viitenumeroa. 

  Asukas maksaa vuokranmaksun yhteydessä myös vesimaksun, joka laskutetaan asunnossa asuvien määrän mukaan. Vesimaksun suuruus vaihtelee kohteittain 19-28€ henkilö/kuukausi (suuressa osassa kohteista 23€/henk/kk).

  Muita vuokranmaksun yhteydessä maksettavia vaihtoehtoisia maksuja ovat saunavuoro- ja autopaikkamaksut. 

  Katso vuokranmaksun viivästymisestä ja taloudenhallinnasta lisää tästä linkistä

 • Asunnon hoito

  Asukkaan velvollisuuksiin kuuluu ylläpitää asunnon peruskuntoa ja siisteyttä. Vuokralainen on vastuussa asunnon kunnosta koko vuokrasuhteensa ajan.

  Asukkaan tulee ilmoittaa asunnossa ja kiinteistössä havaituista vioista ja korjaustarpeista ensisijaisesti sähköisellä vikailmoituslomakkeella. Vesivuodoista ja muista asunnossa havaituista vioista, jotka vaativat välittömiä toimenpiteitä, on soitettava viipymättä talon huoltoyhtiön päivystysnumeroon.

  Suosittelemme asukkaillemme kotivakuutuksen on hankkimista. Kotivakuutus turvaa sinua, omaisuuttasi ja asuntoa yllättävän vahingon sattuessa. On hyvä pitää mielessä, että kotivakuutusta ei voi hankkia jälkikäteen vahinkoja korvaamaan.

  Katso ennen vikailmoituksen tekemistä vastuunjakotaulukosta kuuluuko asian hoitaminen asukkaalle, huollolle vai isännöitsijälle. Asukkaalla on aina ilmoitusvastuu asunnon vioista.

  Vastuunjakotaulukko  

  Asukaslaskutushinnasto

  Normaalista kulumista poikkeavista vioista / korjaustarpeista laskutetaan asukasta toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Hintoihin lisätään 15 euron tilaus- ja käsittelymaksu. Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin. Asukaslaskutushinnastosta on nähtävillä kiinteitä kustannuksia tietyissä tapauksissa, esimerkiksi lisäavaimet ja rikotut palovaroittimet. 

  Asukaslaskutushinnasto  

 • Vikailmoitus ja häiriöilmoitus 

  Jos asunnossasi tai kiinteistössä ilmenee häiriöitä, vikoja, korjaustarpeita tai jokin menee käytössäsi rikki, tee vikailmoitus/häiriöilmoitus täyttämällä sähköinen vikailmoituslomake. Kiireellisessä tapauksessa soita kotitaloasi hoitavaan huoltoyhtiöön.

  Ilmoituslomake

  Hiihtomäentie 14:n asukkaat

  Kirjatessasi vikailmoitusta suosittelemme valitsemaan sisäänpääsytiedoksi "Saa käyttää yleisavainta", jos sinulla ei ole asunnossa lemmikkejä, jotka estäisivät yleisavaimen käytön.

  Jos valitset sisäänpääsytiedoksi "Soita ja sovi", tarkista että antamasi puhelinnumero on oikea ja varmista, että olet tavoitettavissa kun huolto soittaa. Mikäli huoltomies ei tavoita sinua, vikailmoitus raukeaa käsittelemättömänä.

  Asumista haittaavat viat pyritään hoitamaan mahdollisimman pian. 

 • Huoltoyhtiöt

  Espoo

  SKIPA Kiinteistöpalvelut Oy, p. 09 859 881 (24h)
  Herttuanportti 4
  Klippinkitie 1
  Kumppaninkuja 1
  Pellaksenmäentie 13
  Rummunlyöjänkatu 8
  Ullanmäentie 13

  Helsinki

  Talosyke Oy, p. 020 749 8060 (24h)

  Hatuntekijänkuja 11
  Hiihtäjäntie 5
  Hitsaajankatu 1
  Isosaarentie 2
  Koskelantie 72
  Laajasuontie 35
  Petter Wetterin tie 4
  Pomeranssikuja
  Porslahdentie 24
  Puotilan Metrokatu 4
  Seltterikuja 4
  Siemenkuja 1
  Tapulikaupungintie 17
  Teerisuontie 35
  Tyynenmerenkatu 7
  Tyynylaavantie 13-15
  Viljatie 3
  Vuotie 55

  Järvenpää, Kerava ja Tuusula

  Kotikatu Keski-Uusimaa Oy  p. 020 793 1024 (24h)

  Järvenpää p. 010 836 3400
  Alankotie 2, Järvenpää
  Bjarnenkuja 8, Järvenpää

  Kerava p. 020 793 1022
  Lintulammenkatu 15, Kerava
  Santaniitynkuja 1, Kerava
  Seunalantie 8, Kerava

  Lahti

  Kiinteistöhoito Koskelainen, p. 0400 711 180 (24h)
  Herraskuja 2, Lahti
  Manninkatu 2, Lahti
  Manninkuja 4, Lahti
  Roopenkuja 4 / Rouvaskuja 1, Lahti

  Nurmijärvi

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Myllärintie 2

  Sipoo

  ISS Palvelut Oy, p. 0200 155 00 (24h)
  Graniittitie 18
  Graniittitie 20

  Tampere

  HH-Kiinteistöpalvelut Oy, p. 010 3950 395 (24h)
  Iidesranta 30

  Vantaa

  Talosyke Oy, p. 020 749 8060 (24h)
  Illenpiha 4
  Rosendalinkuja 7
  Tammistonkatu 23

 • Avaimet

  Kodin ja kiinteistön avaimista tulee pitää hyvää huolta. Pääset avaimillasi asuntosi ja porraskäytävän lisäksi taloyhtiön yleisiin tiloihin esimerkiksi varastoon, pesulaan ja saunatiloihin.

  Avaimen katoaminen

  Avaimen katoamisesta tulee ilmoittaa asiakaspalveluumme, näin voimme tilata lukon uudelleensarjoituksen ja uuden avaimen kadonneen tilalle. Lukon uudelleen sarjoittamisesta ja uudesta avaimesta aiheutuvat kulut laskutetaan asukkaalta. Huoneiston lukko sarjoitetaan toiveesi mukaan joko asumisesi aikana tai viimeistään vuokrasopimuksen päätyttyä.

  Kopioiden teettäminen avaimista on kielletty.

  Avainten hakemisesta ja palautuksesta voit lukea lisää täältä: 

  Muuttajalle

  Asukaslaskutushinnasto

  Asukaslaskustushinnastosta näkyy avainten katoamisesta seuraavat sarjoituskustannukset avaintyypeittäin:

  Asukaslaskutushinnasto  

 • Järjestyssäännöt

  Asukkaan on noudatettava Nuorisosäätiön kiinteistöjen järjestyssääntöjä kaikkien asukkaiden asumisviihtyvyyden turvaamiseksi. Asukas ja hänen vieraansa eivät saa tarpeettomasti häiritä naapureiden asumisrauhaa. Yörauha on kaikissa Nuorisosäätiön taloissa klo 22.00-07.00, jonka aikana on vältettävä kaikenlaista melua asunnoissa ja yhteisissä tiloissa.

  Järjestyssääntöjen rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden tai jopa vuokrasopimuksen purkamisen. 

  Järjestyssäännöt

 • Muutokset asumisessa

  Asuuko kämpässäsi yhä samat tyypit kuin vuokrasuhteen alussa vai olisiko aika päivittää tiedot? Kaikki muutokset asumisessa (sisäänmuutot ja poismuutot) on ilmoitettava vuokranantajalle pikimmiten. Kerro uudesta tai poismuuttaneesta asukista meille kirjallisella asumisilmoituksella tai lähtöilmoituksella. Ilmoita myös lapsen syntymästä tai virallisesta nimenmuutoksestasi niin kirjaamme tiedot järjestelmäämme.

  Asumisilmoituslomake

  Virallinen nimenmuutos

  Lapsen syntymä

  Lähtöilmoitus

  Kämppäkaveri, kumppani tai lapsi:

  Kun asuntoon muuttaa kanssasi uusi henkilö, täytä asumisilmoituslomake nettisivullamme huolellisesti ja lähetä se vuokraseurantaamme. Uusi asukas ei tule vuokralaiseksi sopimukselle, vaan vuokrasopimus pysyy päävuokralaisen nimissä. Kun olemme hyväksyneet asumisilmoituksen, ilmoitettu henkilö lisätään talonkirjoihin ja lähetämme uuden vuokralaskun uusilla vesimaksutiedoilla. Tarkistamme asunnossa asuvat henkilöt väestörekisterikeskuksesta säännöllisesti ja jos asumisilmoitusta ei ole tehty, laskutamme maksamattomat vesimaksut takautuvasti.

  Jos haluat uuden asukkaan nimen oveen ja rappukäytävän tauluun ilmoita siitä sähköisellä vikailmoituksella ja valitse "Nimenvaihtoilmoitus": mainitse viestikentässä tarkemmat tiedot.

  Asunnossa voi asua niin kauan kuin päävuokralaisen sopimus on voimassa. Päävuokralaisen sopimuksen päättyessä, päättyy myös alivuokralaisen sopimus. 

  Asuinkumppanin kanssa kannattaa tehdä kirjallinen alivuokrasopimus, jossa sovitte keskenänne vuokrasuhteen pelisäännöistä. Päävuokralainen on viime kädessä vastuussa vuokran maksamisesta ja asunnon kunnosta. Alivuokrasopimus on tärkeä etenkin siinä tapauksessa, jos haette esimerkiksi asumistukea Kelalta.

  Samaan asuntoon ei ole mahdollista tehdä useampaa eri vuokrasopimusta. Päävuokralaisille tulee yhteinen vuokrasopimus, jonka kumpikin allekirjoittaa omalta osaltaan.

  Jälleenvuokraus:

  Jälleenvuokraus tarkoittaa koko asunnon vuokraamista ulkopuoliselle henkilölle. Voit jälleenvuokrata asuntosi korkeintaan kahdeksi vuodeksi. Jälleenvuokrauksen hyväksyminen edellyttää poismuuttoa asuinpaikkakunnaltasi ja pääkaupunkiseudulla se edellyttää muuttoa pois pk-seudulta. Hyväksymisen jälkeen asunnon päävuokralainen on velvollinen tekemään jälleenvuokrauksesta välivuokrasopimuksen, joka toimitetaan vuokranantajalle. Välivuokrasopimuksesta varmistetaan, että ARA säädösten mukaisesti päävuokralainen ottaa jälleenvuokralaiselta vuokraa enintään nykyisen vuokran verran.

  Jälleenvuokraus ei vaikuta päävuokralaisen vuokrasopimukseen ja päävuokralainen on viime kädessä vastuussa vuokran maksamisesta ja asunnon kunnosta.

 • Asunnonvaihto

  Asunnon vaihtaminen Nuorisosäätiön asunnosta toiseen on mahdollista tietyin reunaehdoin:

  - vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva
  - nykyisessä asunnossa on asuttu yli vuoden ajan
  - nykyisen asunnon kunnossa ei ole huomautettavaa
  - painava syy vaihtoon: perhekoon muuttuminen, työ- tai opiskelupaikan sijainnin muutos tms.
  - kaikki vuokrat ja laskut maksettuna

  Asunnonvaihtoa voi hakea täyttämällä huolellisesti uuden asuntohakemuksen. Kerro asuntohakemuksella asunnon tarpeen syyt. Asunnonvaihtotapauksissa otetaan huomioon asunnon tarpeen kiireellisyys. 

  Varaudu odottamaan

  Asunnonvaihtoa suunnittelevan kannattaa varautua odottamiseen, sillä toivotunlaisen asunnon vapautuminen saattaa kestää pitkään.

  Asunnonvaihdon prosessi:

  1. Hakemus
  2. Asuntotarjous
  3. Nykyisen asunnon kuntotarkastus
  4. Uusi vuokrasopimus ja muuttopäivän sopiminen. Asukkaan tulee irtisanoa nykyinen asuntonsa itse. Jos asuntoa ei ole irtisanottu, vuokralainen maksaa myös vanhasta asunnostaan vuokraa kunnes irtisanominen on vahvistettu.
  5. Vanhojen avaimien palautus ja uusien hakeminen samana päivänä (kuun ensimmäinen arkipäivä).
  6. Muutto uuteen asuntoon. 

 • Autopaikat

  Autopaikkojen vuokraus on mahdollista suurimmassa osassa kohteitamme. Autopaikkojen tyypit, määrät ja hinnat vaihtelevat kohteittain.

  Hakiessasi Nuorisosäätiölle, saat autopaikkoihin liittyvän ohjeistuksen tarjousviestin yhteydessä.

  Jos asut jo Nuorisosäätiöllä: 

  Autopaikkojen vuokraus ja irtisanominen: autopaikat@nuorisosaatio.fi
  Ilmoita viestissä:
  -oma nimesi ja osoitteesi
  -autopaikan tiedot (toivottu autopaikkatyyppi ja numero, jos tiedossa)

  AUTOPAIKKAHINNASTO

  Autopaikan irtisanominen

  Autopaikkasopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja autopaikkasopimuksen irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi.

  Nuorisosäätiön omistaman autopaikan vuokraus päättyy automaattisesti vuokrasopimuksen päättymishetkellä, eikä autopaikkasopimusta tarvitse erikseen irtisanoa.

  Pysäköinninvalvonta

  Pysäköinti on sallittua vain merkityillä pysäköintipaikoilla. Kohteidemme pysäköinninvalvontaa hoitaa pääasiallisesti Aimo Park tai kaupungin pysäköinninvalvonta. Pysäköinnin ehdot näkyvät parkkipaikalle asetetuista kylteistä. Väärinpysäköidyistä autoista voi välittää tiedon Aimo Parkin kohteissa tästä linkistä:

  Valvontalomake

 • Saunatilat

  Lähes kaikissa taloissamme on yhteiset saunatilat asukkaiden käytettävissä. Voit käydä saunomassa asukkaiden yhteissaunavuorolla eli lenkkisaunavuorolla tai varata oman saunavuoron alla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Saunavuorolistat ovat pukuhuoneiden ovissa.

  Saunavuoron varaus

  Saunavuoron varaaminen onnistuu näppärästi näin:

  1. Katso vapaat vuorot taloyhtiön saunan pukuhuoneiden ovista. 

  2. Varaa vuoro laittamalla sähköpostia oman kohteesi asuntosihteeriin. Otsikoi sähköposti: "Saunavuoron varaus, talosi osoite" esim. "Saunavuoron varaus, Hiihtäjäntie 5". Kerro sähköpostissa koko nimesi, osoitteesi ja saunavuoron toivottu ajankohta. Katso oman asuntosihteerin yhteystiedot tästä.

  3. Odota vahvistusta saunavuorosta ja sen alkamisajankohdasta. 

  4. Saat uuden maksu-/vuokraerittelyn, jossa vuokran lisäksi uutena maksuna saunavuoro (viikottainen oma saunavuoro noin 14€/kk, joka toinen viikko noin 7€/kk).

   

 • Nettiyhteys

  Sopimuksen piirissä olevissa asunnoissa on valmius laajakaistaan, jonka perusnopeus 10/10 Mbit/s. Laajakaistan käytöstä ei perusnopeudella peritä erillistä kuukausimaksua. Asukkaat voivat tämän lisäksi itsenäisesti tilata lisänopeuksia ja -palveluita operaattorilta. Esim. DNA, WELHO tai Telia.

  Huomaathan, että osa kohteista nettiyhteys ei kuulu vuokraan. Asukkaat voivat itsenäisesti tilata nettipalveluita operaattorilta. Esim. DNA, WELHO tai Telia.

  Laajakaistan käyttöönotto edellyttää yhteyden rekisteröimistä omalle nimelle (myös maksuttoman 10 Mbit/s yhteyden käyttöönotto). Rekisteröiminen tapahtuu soittamalla operaattorin myyntipalveluun.

  Lisätietoja saat kohdeinfosta.

 • Lemmikit

  Lemmikit ovat osa perhettä eikä lemmikeistä tarvitse luopua asunnon vaihtuessa: päinvastoin ne kulkevat mukana siellä missä sinäkin.

  Lemmikit ovat perheenjäseninä tervetulleita kaikkiin Nuorisosäätiön asuntoihin. Lemmikin omistajan on kuitenkin hyvä pitää huolta, ettei lemmikistä aiheudu haittaa naapureille tai asunnon kunnolle. Pidä lemmikistä hyvää huolta ja huolehdi, ettei siitä ole haittaa naapureillesi ja talon muille asukkaille. Katso tarkemmat ohjeistukset Järjestyssäännöt.

  Lemmikin hoitaminen kannustaa vastuullisuuteen ja sitä haluamme tukea!

 • Lämmitys

  Lämpötila asunnoissa pyritään pitämään miellyttävän huonelämpötilan mukaisena noin 20-22°C -asteisena.

  Syksyisin lämmityskauden alussa huoneilma koetaan usein viileäksi ja yhteydenotot sisäilman lämpötiloista yleistyvät. Lämmityskauden alussa kannattaa olla kärsivällinen ja odottaa kunnes sisäilma mukautuu kylmenevään ulkoilmaan. 

  Mitä voin tehdä, jos koen kämpän liian viileäksi?

  Tarkista patteritermostaatin edusta.
  Patteritermostaatin (eli se osa, josta voit säätää patteria) edessä ei kannata pitää sohvaa, paksuja verhoja tai muuta estettä ilman vapaalle kiertämiselle. Patteritermostaatti reagoi lämpötilan muutoksiin ja ohjaa patterin lämpötilaa. 

  Säädä patteritermostaattia sopivaksi. 
  Muista, että 30°C -asteinenkin patteri tuntuu kädelle viileältä, mutta lämmittää silti asuntoa.

  Tarkista ilmanvaihto ja ikkunanpuitteet ja säädä korvausilmaventtiilit.

  Mittaa asunnon lämpötila keskeltä huonetta ja kirjaa lämpötila ylös.
  Tee tämä muutamana peräkkäisenä päivänä ja jos lämpötilat ovat toistuvasti alle 20°C, ota yhteys huoltoon vikailmoituksen kautta.

  Vikailmoituslomake

 • Remontointi

  Vuokralainen ei saa suorittaa huoneistossa tai huoneiston pihalla/parvekkeella remontointia, korjaus- tai muutostöitä. Seinien maalaus ja lattian pintamateriaalin asennukset on kielletty.

  Jos asunnon kunnossa on puutteellisuuksia jotka vaativat remonttia tai laajempia korjaustöitä, ota yhteys Nuorisosäätiön tekniseen isännöitsijään. Asunnon pienemmistä vioista voit ilmoittaa vikailmoituslomakkeella: 

  Ilmoituslomake

  Sallitut muutostyöt:

  Taulujen kiinnittäminen. Kiinnityksen valinnassa huomioi seinäpinta ja äläkä vaurioita seinäpintaa huonolla poraamisella/naulaamisella. 

  Turvasalvan ja ovisilmän asennuttaminen ammattilaisen toimesta asunnon ulko-oveen. Nämä tulee jättää asuntoon ilman korvausta poismuuttaessasi. 

  Sälekaihtimien asennuttaminen ammattilaisen toimesta. Nämä tulee jättää asuntoon ilman korvausta poismuuttaessasi.

   

 • Tuhoeläimet

  Onko epäilys, että kodissasi on tuhoeläimiä? Tunnista ensin mikä tuhoeläin on kyseessä ja etsi netistä ohjeita sen häätämiseksi. Jos kyseessä on tuholainen, joka vaatii tuholaistorjuntaa, ota pikaisesti yhteys talosi isännöitsijään. Isännöitsijä auttaa jatkotoimissa. 

  Tuhoeläimistä ja niiden torjunnasta löydät hyvää lisätietoa täältä

 • Mitä hyötyä on lajittelusta?

  Jätteiden lajittelulla varmistat, että jätteet päätyvät oikeaan paikkaan ja niistä saadaan kaikki hyöty irti. Lisäksi kierrättämällä oikein ja laittamalla jätteet oikeaan jäteastiaan vähennät talosi kokonaisjätekustannuksia. Noudata siis lajitteluohjeita ja täytä jäteastiat tasaisesti, äläkä jätä roskia jäteastioiden ulkopuolelle.

  Sekajätteestä kerätään talteen polttoprosessin tuloksena kaukolämpöä ja sähköä. Biöjätteestä tehdään biokaasua, joka on uusiutuvaa energiaa, josta tuotetaan sähköä ja lämpöä. Osa biojätteestä menee kompostointiin, jota käytetään mullan raaka-aineena tai hyödynnetään sellaisenaan maanparannuksessa. Kierrätysmetallia ja -lasia käytetään uusien tuotteiden valmistuksessa. Kierrätetystä paperista tehdään uusiomassaa, josta tehdään mm. sanomalehtipaperia. 

  Huonekalut

  Isokokoisia jätteitä ja huonekaluja ei saa jättää jätekatokseen, vaan asukkaan tulee itse huolehtia niiden hävityksestä.

  Hyväkuntoiset huonekalut kannattaa myydä/antaa pois esimerkiksi sosiaalisen median kierrätysryhmissä tai viedä lähimpään kierrätyskeskukseen. 

  Tutustu jätteiden lajittelu- ja kierrätysinfoihin!

 • Paloturvallisuus

  Kaikissa asunnoissa on kiinteistöyhtiön asentama palovaroitin. Asukkaan tulee huolehtia, että palovaroitin on toimintakunnossa ja paristo vaihdettu. Tarkista palovaroittimesi toimivuus säännöllisesti painamalla varoittimen testinappia: kun nappia painaessa kuuluu piippaava ääni, laite on kunnossa.

  Palovaroittimen paristo tulee vaihtaa noin vuoden välein. Laite lähettää lyhyitä piippauksia merkiksi siitä, että paristo tulee vaihtaa. Palovaroittimen lisäksi kotiin on hyvä hankkia sammutuspeite tai jokin muu alkusammutusväline.

  Huomioithan, että tupakan polttaminen sisätiloissa ei ole sallittua. 

  Petter Wetterin tie 4

  Kohteessa Petter Wetterin tie 4 on keskitetyt palovaroitinjärjestelmät. Kohteessa asunnoissa ei ole normaalia palohälytintä vaan ilmaisin, johon asukas ei saa tehdä omia muutoksia.

  Ilmaisin tekee hälytyksen vartiointiliikkeelle automaattisesti. Vartiointiliike tulee hälytyksen saatuaan aina tarkastamaan tilanteen. Hälytyksen sattuessa tuuleta asuntoa niin, että hälytys lakkaa ja valmistaudu vartiointiliikkeen saapumiseen ja selvitä tilanne. Vartiointiliike toteaa vaaratilanteen syyn ja kuittaa keskusjärjestelmän hälytystilan pois päältä. Asukasta laskutetaan tahallisista tai toistuvasta huolimattomuudesta johtuvista hälytyksistä.

 • Asukastoiminta

  Asukaskokous

  Taloyhtiön asukaskokous pidetään vuosittain ja siihen kutsutaan kaikki talon asukkaat. Osallistuminen on vapaaehtoista. Talotoimikunta kutsuu koolle asukaskokouksen ja jos talossa ei ole talotoimikuntaa, kokouksen koollekutsujana toimii Nuorisosäätiön asukasneuvoja tai isännöitsijä. 

  Asukaskokouksessa keskustellaan asumiseen liittyvistä asioista esimerkiksi asukastoiminnasta, talon kunnosta, huollosta ja huoltoyhtiön toiminnasta, talosuojelusta ja asumisviihtyvyydestä. Kokouksissa on rento tunnelma ja asiat käsitellään keskustellen.

  Asukaskokous valitsee asukkaista muodostuvan talotoimikunnan. Yleensä kaikki asiasta kiinnostuneet voivat liittyä talotoimikuntaan ja äänestystä ei tarvita. Muutamissa taloissa asukaskokous valitsee myös asukasedustajan taloyhtiön hallitukseen. Kokouksesta tehdään pöytäkirja, johon käsitellyt asiat kirjataan. Useimmiten kokouksesta ja siellä esiin nousseista asioista tehdään myös tiedote, joka jaetaan kaikille asukkaille.

  Talotoimikunta

  Talotoimikunta on talon asukkaista muodostettu ryhmä, joka on valittu asukaskokouksessa. Talotoimikunta edustaa talon asukkaita.

  Suosituimmat talotoimikuntien järjestämiä tapahtumia ovat talkoot, grilli-illat, pikkujoulut ja erilaiset peli-illat.

  Talotoimikunta toimii yhdistävänä siltana vuokranantajan ja asukkaiden välillä informoiden ajankohtaisista asioista. Talotoimikunta voi osallistua kiinteistöyhtiön päätösten valmisteluun. Sillä on aloiteoikeus, mahdollisuus lausunnon antamiseen ja neuvotteluoikeus.

  Talotoimikunta saa vuosittain toimintarahaa, jolla se rahoittaa toimintansa. Toimintarahaa voi käyttää kokous- ja tiedotuskuluihin, pienimuotoisiin kerhohuoneen hankintoihin ja asukastoiminnan järjestämiseen. Talotoimikunta voi ottaa uusia jäseniä kokoonpanoonsa myös asukaskokouksen ulkopuolella. Uusia jäseniä kannattaakin houkutella mukaan aina sopivan tilaisuuden tultua.

  Talotoimikuntatoiminta on erinomainen tapa tutustua talon asukkaisiin ja saada uusia ystäviä. Toiminnan myötä tutustuu asukastoiminnan mahdollisuuksiin ja siihen kuinka vuokrataloyhtiö toimii. 

  Kerhohuone

  Onko joskus ollut tilanteita, jolloin olet kaivannut muutamaa lisäneliöitä? Lähes jokaisessa Nuorisosäätiön talossa on kerhohuone, joka on talon asukkaiden käytettävissä.

  Kerhohuoneen on kalustanut talon ensimmäinen talotoimikunta. Kiinteistö omistaa kerhohuoneen kalustuksen ja muut tavarat, mutta talotoimikunta hallinnoi kerhohuonetta, eli vastaa sen käytöstä.

  Kerhohuonetta voi kysyä käyttöönsä talotoimikunnalta, jonka yhteystiedot löytyvät ilmoitustaululta tai kerhohuoneen ovesta. Samalla saa ohjeet ja säännöt, miten kerhohuoneen käyttämiseen. Jos talossa ei ole toimivaa talotoimikuntaa, avainta voi kysyä Nuorisosäätiön asiakaspalvelusta.

 • Asukasedut

  Asukkailla on mahdollisuus treenata ilmaiseksi säätiön omalla kuntosalilla Helsingin Vuosaaressa. 

  Nuorisosäätiö tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden liittyä Tallink Siljan Club One -jäseneksi Silver-tasolle veloituksetta. Taso mahdollistaa 20 % perusalennuksen sekä 35 % ennakkovaraajan edun tietyistä normaalihintaisista tuotteista. Tarvitset liittymiseen säätiön sopimusetunumeron, jonka saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@nuorisosaatio.fi.

  Sopimusetunumeron saatuasi liity Club One-jäseneksi Silver-tasolle tästä ja nappaa edut käyttöösi!

 • Kohdeinfot

  Mistä löytyy pyykkitupa ja saunat? Tutustu kohteisiimme kohdeinfojen avulla.

  Espoo
  Herttuanportti 4
  Klippinkitie 1
  Kumppaninkuja 1
  Pellaksenmäentie 13
  Pellaksenmäentie 13 (Pellaksenmäentie Tähti)
  Rummunlyöjänkatu 8
  Ullanmäentie 13

  Helsinki
  Hatuntekijänkuja 11
  Hiihtäjäntie 5
  Hitsaajankatu 1 
  Isosaarentie 2 
  Koskelantie 72 
  Laajasuontie 35 
  Petter Wetterin tie 4 
  Pomeranssikuja 1
  Porslahdentie 24 
  Puotilan Metrokatu 4 
  Seltterikuja 4 
  Siemenkuja 1 
  Tapulikaupungintie 17 
  Teerisuontie 35
  Tyynenmerenkatu 7 
  Tyynylaavantie 13-15 
  Viljatie 3 
  Vuotie 55

  Järvenpää
  Alankotie 2 
  Bjarnenkuja 8

  Kerava
  Lintulammenkatu 15 
  Santaniitynkuja 1 
  Seunalantie 8 

  Lahti
  Herraskuja 2 
  Manninkatu 2
  Manninkuja 4 
  Roopenkuja 4 / Rouvaskuja 1

  Sipoo
  Graniittitie 18 
  Graniittitie 20 

  Tampere
  Iidesranta 30 

  Vantaa
  Illenpiha 4 
  Rosendalinkuja 7 
  Tammistonkatu 23

   

 • Pohjakuvat

  POHJAKUVAT

 • Lomakkeet

  Asumisilmoituslomakkeet (Sähköinen)

  Asumisilmoituslomake

  Virallinen nimenmuutos

  Lapsen syntymä

  Lähtöilmoitus

  Vika- ja häiriöilmoituslomake
  Täytetään, kun havaitset vikoja kiinteistössä/asunnossa tai kun naapurustossa on häiriöitä.

 • Irtisanominen ja poismuutto

  Tarkemmat tiedot irtisanomisesta ja poismuutosta löytyvät täältä: 

  Muuttajalle